Gemiddeld slaapt een persoon acht uur per dag, wat neerkomt op een derde van de beschikbare 24 uur. Als je de kindertijd en eventuele dutjes meetelt, besteed je meer dan een derde van je leven aan de matras. Een uitgebreide test voor de aankoop en eventueel ook nog een paar extra uitgaven voor het slapend document zijn daarom zeer de moeite waard. Want hoe rustiger de slaap wordt, hoe beter de slaap aanvoelt. Ook hebben we een aantal aanbieders op rij gezet die gebruik maken van de zogenaamde leasevorm. Daardoor wordt een boxspring leasen een stuk gemakkelijker.

Hier leggen we uit hoe u de juiste matras kunt vinden:

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een matras?

Wanneer mensen een matrastest bestuderen, komen ze herhaaldelijk bepaalde termen tegen die waarschijnlijk een verklaring nodig hebben. Wij willen deze termen nader onderzoeken. (Klik op een term voor een gedetailleerde uitleg)

  • Densiteit
  • Hardheidsgraad
  • Puntelasticiteit
  • Struikhardheid
  • Slaapklimaat & luchtcirculatie

Waar moeten kopers nog meer op letten bij de matrastest?

Er is geen twijfel mogelijk: Als u ‘s morgens nat zwetend en met pijn in uw rug wakker wordt, heeft u een nieuwe matras nodig. Koeling in de oude matras geeft ook aan dat de levensduur van de oude matras is overschreden. Ook al is het uitwendig in orde, het moet na tien jaar om hygiënische redenen worden vervangen.

Tijdens het slapen sijpelt er veel vocht in de matrassen, die na tien jaar enkele kilo’s zwaarder zijn geworden. Voor de aankoop gaat het niet alleen om de beschreven matraskenmerken en hun constructie, maar ook om de slaapgewoonten en het lichaamsgewicht van de persoon die er op ligt. Ook de welzijnstemperaturen variëren.

Kijk als koppel goed naar het matras dat je gaat kopen

Koppels moeten hun gewoonten vergelijken en in het beste geval twee matrassen kopen bij de aankoop van matrassen. Als u een matras uitprobeert voordat u het koopt, en er zijn verschillende manieren om dit te doen, moet u het ‘s morgens doen en uitrusten. s Avonds is elke matras geschikt voor het vermoeide lichaam. Er moet rekening worden gehouden met de ondersteunende functie, de ruggengraat moet recht in een zijwaartse positie staan. Bovendien speelt de temperatuursensatie op de matras een zeer belangrijke rol: de matras mag noch te koel noch te warm lijken.