U weet al dat u uw bedrijf moet beschermen door het juiste bedrag aan aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Wat u misschien niet weet, is waarom dit zeer gunstig is voor de groei van uw bedrijf. Hier zijn de vijf belangrijkste voordelen van een algemene aansprakelijkheidsverzekering. Algemene aansprakelijkheid

Voordeel # 1: Bescherming tegen het onverwachte

Laten we eens kijken naar het meest voor de hand liggende voordeel van algemene aansprakelijkheidsdekking. Het beschermt je tegen het onverwachte.Je denkt misschien dat je controle hebt over elk aspect van de operatie, maar er gebeuren ongelukken. Door ervoor te zorgen dat u voldoende dekking hebt, kunt u gerust zijn wetende dat u bescherming hebt in geval van een ongelukkig incident.

Voordeel 2: u kunt meer grote contracten afsluiten

Als u regelmatig biedingen uitbrengt voor grote contracten, kan het van kracht zijn van een algemene aansprakelijkheidsverzekering u helpen meer contracten af te sluiten. De reden hiervoor is dat veel bedrijven van u eisen dat u dekking heeft voordat u biedt op een deal of deze sluit. Door uw beleid al van kracht te laten zijn, bent u de concurrentie een stap voor.

Voordeel # 3: u bent misschien gedekt tegen een datalek

Gegevensbeveiliging is ongelooflijk belangrijk. Als uw bedrijf regelmatig klantinformatie bewaart, inclusief namen, adressen en socialezekerheidsgegevens, is een algemene aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Veel beleid bevat nu een voorziening voor elektronische gegevensaansprakelijkheid, die uw bedrijf zou kunnen beschermen in geval van een hacksituatie. Houd er rekening mee dat als uw algemene aansprakelijkheidsdekking niet van toepassing is op deze situaties, u mogelijk een beroep kunt doen. Een ander type aansprakelijkheidsverzekering, genaamd cyberaansprakelijkheidsverzekering, kan helpen.

Voordeel 4: u hoeft niet bang te zijn voor schadeclaims

Als u regelmatig face-to-face contact hebt met klanten – op uw locatie of bij hen – neemt de kans op een schadeclaim toe. In plaats van angstig te zijn, hebt u de mogelijkheid om te weten dat u bescherming geniet door uw algemene aansprakelijkheidsverzekering.

Voordeel 5: Bescherming tegen acties van werknemers of personeel

Er is een oud gezegde dat het moeilijk is om goede hulp te vinden. Hoewel u waarschijnlijk probeert zo goed mogelijk personeel te houden, is het soms moeilijk te waken tegen acties van werknemers of personeel. Dit omvat dingen die eenvoudig zijn als laster of zoiets ernstigs als een incident met materiële schade of letsel. In bepaalde gevallen kunnen dergelijke claims van derden dekking bieden op uw algemene aansprakelijkheidsverzekering. Soms moet u echter een speciale bepaling of zelfs een afzonderlijke polis toevoegen, de zogenaamde dekking voor persoonlijke aansprakelijkheid.

Hoewel het hebben van een algemeen aansprakelijkheidsbeleid in de meeste staten geen wettelijke vereiste is, is het toch een goed idee om dit te hebben. Deze vijf voordelen zijn eigenlijk slechts het startpunt van waarom uw bedrijf in één zou moeten investeren.

U kunt gewoon online de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vinden. Een zzp aansprakelijkheidsverzekering is heel belangrijk, dus sluit snel eentje af voor uw bedrijf en uw werknemers.