Elke keer als ik iemand een middelmatige beloningscreditcard of een oude creditcard zie die niet meer leverbaar is, krimp ik ineen. De realiteit is dat sommige creditcards beter zijn dan andere.Er zijn ook momenten waarop consumenten gewoon het verkeerde type kaart bij zich hebben voor hun behoeften – of een kaart die gewoon niet hun doelen dient.Omdat er tegenwoordig zoveel creditcards op de markt zijn, hoeft u geen genoegen te nemen. Als je je creditcard hebt gehad voor wat voor altijd lijkt, zijn hier enkele tekenen die je misschien nodig hebt voor een grote upgrade.

1. U betaalt uw saldo elke maand volledig, maar u verdient geen beloningen

Als u uw creditcardsaldo elke maand volledig betaalt en uw creditcard geen punten of mijlen biedt, laat u geld op tafel liggen. U geeft misschien niet om reisbeloningen, maar u kunt zich tenminste aanmelden voor een creditcard die 2% contant geld of meer teruggeeft.Houd er rekening mee dat er veel cashback-creditcards zijn die geen jaarlijkse kosten in rekening brengen, en dat sommige u punten laten inwisselen voor afschriftcredits, cadeaubonnen en meer.Een van mijn favorieten is de Citi Double Cash. Deze kaart geeft u 2% terug voor alles wat u koopt zonder jaarlijkse kosten – 1% wanneer u een aankoop doet en nog eens 1% wanneer u het afbetaalt.

2. U verdient luchtvaartmaatschappij- of hotelpunten zonder plannen om ze te gebruiken

We kennen allemaal die kerel met 1,5 miljoen Hilton Honors-punten en geen reisplannen, en dit scenario is dubbel verschrikkelijk als iemand niet eens een reisdoel voor ogen heeft. En hetzelfde geldt voor iemand die airlinemiles verdient en geen idee heeft of hij ze kan gebruiken voor de vlucht die ze willen.

 

Als u beloningen verdient, moet u echt bewust zijn van het soort beloningen dat uw kaart biedt. Ga bijvoorbeeld met een hotelprogramma dat je al kent en leuk vindt.Als je het niet zeker weet, kun je er ook voor kiezen om punten te verdienen in een flexibel programma zoals American Express MembershipRewards of Chase Ultimate Rewards. Op die manier kun je nu punten verdienen en beslissen hoe je ze later wilt inwisselen.

3. U draagt een saldo zonder rekening te houden met uw rentevoet

Aangezien creditcards een gemiddelde APR van meer dan 17% in rekening brengen, is het dragen van een saldo op een kaart een van de duurste manieren om geld te lenen.In plaats van schulden op een kaart met een hoge APR te laten hangen, kunt u overwegen uw saldi over te dragen naar een 0% APR-creditcard. Sommige kaarten (zoals de Chase Slate) zien zelfs af van de overdrachtskosten voor een beperkte tijd.

Als u ervoor kiest om een saldo-overdrachtscreditcard te gebruiken om schulden af te lossen, maak dan een plan om uw schuld af te lossen, zodat u later een soortgelijke situatie kunt voorkomen. Het belangrijkste is dat u stopt met het gebruik van creditcards voor aankopen totdat u schuldenvrij bent.

4. Uw kaart biedt geen consumentenbescherming om over te spreken

Hoewel creditcards die tien jaar geleden werden aangeboden, licht waren op de bescherming en voordelen van consumenten, moeten de creditcards van vandaag meer voordelen bieden om concurrerend te blijven. Dit betekent dat veel kaarten u gratis allerlei voordelen voor de consument bieden.

De Chase SapphirePreferred Card biedt bijvoorbeeld een annulerings- / onderbrekingsverzekering, dekking voor autohuur, vertraagde bagage, reisvertragingsverzekering, verzending langs de weg, terugbetaling van verloren bagage, reisongevallenverzekering, uitgebreide garanties, aankoopbescherming en meer – alles voor kaarthouder zijn.Als uw kaart geen van deze voordelen biedt, zoek dan een nieuwe die dat wel doet.

5. Je hebt nog steeds je studentencreditcard van de universiteit – maar je bent ouder dan 30

Als je nog steeds de studentencreditcard gebruikt die je tijdens je studententijd hebt ontvangen, mis je waarschijnlijk. Creditcards van studenten kunnen gemakkelijker in aanmerking komen dan traditionele kaarten, maar ze hebben ook magere beloningen, weinig consumentenbeschermingen en lagere kredietlimieten.

 

Je kunt je studentenkaart bewaren en in een papierlade stoppen, maar het is waarschijnlijk tijd om te upgraden naar een creditcard die iets biedt dat je wilt.

6. U reist elk jaar internationaal en uw creditcard brengt buitenlandse transactiekosten in rekening

Vergeet ten slotte niet om een ​​creditcard zonder buitenlandse transactiekosten op te halen als veel van uw reizen buiten de Verenigde Staten zijn. Als u dat niet doet, betaalt u bij elke aankoop die u doet een buitenlandse transactiekosten van 2% tot 3%.Dat kan alleen uitkomen op $ 2 tot $ 3 voor elke $ 100 die u uitgeeft, maar deze vergoeding levert u eigenlijk niets op. Bovendien kan het bedrag dat u aan deze kosten uitgeeft, in de loop van de tijd aanzienlijk oplopen. En wie wil er geld verspillen?

Bent u op zoek naar en nieuwe creditcard? U kunt gemakkelijk online creditcard vergelijen om te zien welke het beste of goedkoopste is. Creditcard zonder bkr check vinden is ook mogelijk.